"Za Vladu kritično krajem godine"

Politički analitičar Vladimir Goati ocenio je da će krajem ove godine nastupiti kritičan period za Vladu Srbije.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2005.

12:56

Default images

On to obrazlaže ocenom da će sve više poslanika tražiti mogućnost da pređe u stranke koje, po istraživanjima javnog mnjenja, imaju najveće šanse na novim parlamentarnim izborima. On je ocenio da Demokratskoj stranci nije u interesu bilo kakvo predizborno savezništvo sa Demokratskom strankom Srbije, jer je DS "ekspanzivna stranka", dok je DSS stranka koja "tone".

Goati je za novosadski "Građanski list" rekao da stranke koje čine Vladu Srbije imaju izuzetno mali uticaj u biračkom telu, zbog čega su mnogi poslanici iz stranaka na vlasti "prosto prinuđeni" da vode računa o svojoj političkoj karijeri. "Zbog toga oni merkaju priliku da pobegnu s lađa koje očigledno tonu", kazao je Goati.

Prema Goatiju, male stranke će se naći pred dilemom "priključuj se većoj stranci ili nestani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: