Zemunski Invej kupio Rubin

Kruševački "Rubin" kupila firma "Invej" Predraga Rankovića – Peconija za preko 20 miliona evra.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 19.01.2005.

16:54

Default images

Cena koju je ponudilo zemunsko preduzeće sedam puta je veća od cene koja je bila ponuđena na prvom tenderu koji je bio raspisan pre dve godine, a koji je proglašen neuspelim. "Invej" je za 70 odsto društvenog kapitala "Rubina" ponudio 20,130 miliona evra, kao i 11 miliona evra za investicioni program.

To je gotovo za 50 odsto veća cena od one koju su na drugom tenderu ponudili Konzorcijum vinoprodukta "Čoka" iz Subotice, "Rodić MB" iz Kule i "Istrabenc" iz Slovenije.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata i člana tenderske komisije Vlastimira Bektića, "Invej" je u okviru socijalnog programa, prihvatio da u roku od pet godina ne menja nasleđenu delatnost, tačnije da u tom roku ne može da prodaje firmu nezavisno da li će biti formirana zavisna preduzeća.

Bektić je dodao da je ostavljena mogućnost otpuštanja radnika i u nekom ranijem roku ukoliko dođe do unapređenja tehnološkog procesa koji zahteva smanjenje radne snage, ali pod uslovom da taj višak radnika bude socijalno zbrinut.

Zemunska kompanija "Invej" je u vlasništvu Predraga Rankovića – Peconija i ta kompanija je visoko kotirana u privredi Srbije, piše Glas javnosti. Na listi je 300 najuspešnijih preduzeća u Srbiji, po dobiti je na sedmom mestu ispred JP PTT Srbije, "Hemofarma", "Delte" i "Sintelona", a po profitnoj stopi "Invej" zauzima 56 mesto u Srbiji.

Kompanija je poznata i kao generalni distributer prepejd kartica 063 mreže mobilne telefonije, učestvuje sa kapitalom u nekoliko banaka, pre svih u AIK banci, a i u biznisu je sa proizvodnjom cigareta "fast". Peconi je i vlasnik lanca kladionica.

Ranković je bio uhapšen u akciji "Sablja", zbog sumnje da je povezan sa surčinskim klanom, ali i da je utajio porez od preko tri miliona dinara. Pušten u junu 2003. godine. 

Generalni inspektor Vladimir Božović saopštio je u oktobru prošle godine da su tri policajca SUP-a Beograd  otpuštena i protiv njih je podneta krivična prijava jer su bili u pratnji Predraga Rankovića zvanog Peconi, koji ima kriminalni dosije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: