Holkeri: Problem nestalih lica rešiti kroz dijalog

Izvor: B92

Petak, 06.02.2004.

09:00

Default images

Šef UNMIK-a, Hari Holkeri, rekao je u petak na sednici Saveta bezbednosti UN da treba brže rešavati problem nestalih i kidnapovanih Srba i Albanaca na Kosovu i da je jedan od načina da se to uradi dijalog Beograda i Prištine. "Moramo da imamo brži napredak u rešavanju ovog bolnog pitanja. Jedan način na koji je moguće ostvariti napredak je dijalog izmedju Beograda i Prištine. Pitanje nestalih lica je jedno od četiri glavnih praktičnih pitanja koja bi najpre trebalo da budu pokrivena tokom dijaloga", rekao je Holkeri u svom obraćanju SB UN, a čiji je tekst dostavljen Beti.

Holkeri je naveo da četiri meseca posle otpočinjanja dijaloga na plenarnom zasedanju u Beču, prve dve od četiri Radne grupe za dijalog - jedna za nestala lica, a druga za energiju, mogle bi da se sretnu u Prištini već u februaru. "Nadamo se da bi druge dve radne grupe - za povratak i za transport i komunikacije, mogle takodje da se sretnu u skoroj budućnosti", istako je šef UNMIK-a. Holkeri se nada da će kroz dijalog kao i druge kanale, uključujući verovatno i Visoku radnu grupu, biti moguće rešavanje dugotrajnih neslaganja sa Beogradom oko paralelnih struktura na Kosovu. "Nažalost, Beograd se u toku nekoliko proteklih meseci kretao ka proširivanju i ojačavanju prisustva svojih paralelnih struktura na Kosovu. Malo ima izgleda za promenu osim ako ne odgovorimo na izazov", naglasio je Holkeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: