Đelić opoziciji: Građani nisu zaboravili u kom ste stanju ostavili Srbiju

Izvor: B92

Petak, 31.10.2003.

22:31

Default images

Tokom skupštinske rasprave o poverenju Vladi Srbije u petak su poslanicima predočeni rezultati rada Ministarstva finansija i ekonomije i Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom. Rasprava je protekla i u polemici predstavnika radikala i socijalista sa resornim ministrima o tome da li građani Srbije u protekle tri godine žive bolje ili lošije. Ministar finansija Božidar Đelić rekao je da nije istina da se živi gore, navodeći da je u januaru 2001. godine više od 90 odsto prosečne plate odlazilo na preživljavanje, a da sada odlazi pola plate. Đelić je, odgovarajući na optužbe radikala da je DOS kriv za kolaps privrede, emotivnim nastupom podsetio kako se živelo pre Petog oktobra. “Samo vi vičite! Nećete da se svi podsetimo u kom stanju ste ostavili Srbiju! Naši građani to nisu zaboravili! Nisu zaboravili Srbiju koja je 58 dana bila u mraku, jer ste razorili EPS. Oni su nas ostavili sa trocifrenom inflacijom. Osvaili su nas sa dečijim dodacima koji su kasnili dve godine”, uzviknuo je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: