Ljajić zatražio olakšice u viznom režimu

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

18:36

Default images
Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić zatražio je od mađarskih vlasti da razmotre mogućnost davanja olakšica u viznom režimu za građane SCG nakon ulaska Mađarske u Evropsku Uniju u maju sledeće godine. Ljajić je agenciji Beta rekao da je od mađarskih zvaničnika dobio podršku za napore koje SCG čini da bi ušla u Partnerstvo za mir.

Ministar je rekao i da je tokom susreta sa ministrom za pitanja Mađara u susednom zemljama Vilmošom Sabom razgovarao o bilateralnom sporazumu o zaštiti manjina u SCG i Mađarskoj, koji bi trebalo da bude potpisan u septembru, za kada je zakazana poseta Budimpešti premijera Srbije Zorana Živkovića. Ljajić je rekao da se tim sporazumom predviđa I formiranje mešovite komisije koju će činiti predstavnici vlada Mađarske i SCG, koja bi nadlgledala ostvarivanje prava manjina u dve zemlje i sprovođenje tog sporazuma. Ministar Ljajić učestvuje na konferenciji "Romi u Evropi koja se širi - izazovi za budućnost", koja se održava u Budimpešti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: