IZRAEL ULAZE 350 MILIONA DOLARA U SISTEM ZA NAVODNJAVANJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2001.

15:20

Default images
Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i sumarstva Srbije dr Dragan Veselinov izjavio je u ponedeljak da ce investitorska kuca "Merhav grup" iz Izralela u sledecih pet godina uloziti 350 miliona dolara u revitalizaciju i izgradnju irigacionog i sistema za navodnjavanje oko 200.000 hektara obradive povrsine u Srbiji, sto ce udvostruciti prinos poljoprivrednih kultura. Posle razgovora s delegacijom "Merhav grup", sa Jozefom Majmanom na celu, o buducoj saradnji, Veselinov je izjavio novinarima da je izraelska delegacija u Beograd dosla na poziv republicke vlade da bi razmotrila mogucnost ulaganja sredstava u revitalizaciju i izgradnju sistema za irigaciju i navodnjavanje oko 200.000 hektara, delom u Vojvodini, a delom u centralnoj Srbiji i to u slivu oko Velike Morave, prenosi Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: