ODLOZEN PREDSTECAJNI POSTUPAK PROTIV ABC PRODUKTA

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2000.

22:39

Default images
Preduzecu "ABC produkt" u utorak je istekao rok za iseljenje iz prostorija u Vlajkovicevoj ulici, gde se nalazi redakcija "Glasa javnosti" i stamparija u kojoj se, pored tog lista, stampaju i "Blic", "NIN", "Vreme" i vise drugih izdanja. Direktor i glavni i odgovorni urednik “Glasa” Slavoljub Kacarevic rekao je za B2-92 da u toku dana sudski izvrsitelji Privrednog suda u Beogradu nisu pokusali prinudno iseljenje. On je, medjutim, izrazio strahovanje da ce vec u sredu njegova redakcija, kao i stamparija biti prinudjeni da napuste dosadasnje prostorije. Istovremeno u utorak je u Privrednom sudu odlozeno rociste za predstecajni postupak protiv preduzeca “ABC Produkt”. “Odlaganje je izvrseno na zahtev nasih advokata koji su zatrazili izuzece sudije, Svjetlane Sijepcevic”, dodao je Kacarevic. Glavni i odgovorni urednik “Glasa javnosti” jos kaze da se za sada u redakciji i stampariji radi uobicajeno, koliko je to moguce, s obzirom na cinjenicu da je vec deo masina za stampanje zapecacen i da je radnicima uprkos nalogu za iseljenje, novim sudskim nalogom onemogucena demontaza masina. Kacarevic je izjavio da je potpuno iseljenje prakticno nemoguce, jer je rec o velikim masinama koje se mogu rasklopiti najmanje na delove od dve do cetiri tone, ali i zbog privreme mere Privrednog suda u Beogradu kojom je zabranjeno izmestanje tih masina dok se ne utvrdi vlasnistvo nad njima. "Prakticno, od nas se trazi da izadjemo sa rukama u praznim dzepovima", rekao je Kacarevic ne odbacujuci mogucnost da dodje i do prinudnog iseljenja. "ABC produkt" podneo je u ponedeljak Vrhovnom sudu Srbije zahtev za odlaganje roka za iseljenje i reviziju postupka. Kacarevic je rekao da to, medjutim, ne mora da znaci i odlaganje izvrsenja. "Glas" je uspostavio kontakt i sa nekoliko privatnih, manjih stamparija u zemlji, za slucaj da mu bude onemoguceno stampanje u sopstvenom preduzecu. Kacarevic je, medjutim, rekao da je problem sto su mnoge stamparije vec zauzete, posebno od kada drzavna stamparija "Borba" jednostrano prekinula saradnju s "Blicom". Kacarevic je rekao da je "Glas" ponudio nekim stamparijama da im "prosiri kapacitete" i time omoguci i sopstveno stampanje. On je rekao da postoji mogucnost da "Glasa" ne bude u dovoljnom tirazu na trzistu, ali da list nece prestati da izlazi, bar ne uskoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: