Aktivisti "Otpora" apelovali na policiju da deluje u skladu sa zakonom

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2000.

18:49

Default images
Aktivista pokreta "Otpor" Ivan Marovic apelovao je u ponedeljak na organe reda da ne nasedaju na neodgovorne i proizvoljne konstrukcije i da ubistvo visokog funkcionera SPS-a Boska Perosevica rese profesionalno i u skladu sa zakonom. Marovic je na konferenciji za novinare odbacio optuzbe saveznog ministra za informisanje Gorana Matica da je "Otpor" teroristicko fasisticka organizacija. Marovic je na konferenciji za novinare rekao da "ima indicija da je drzavni vrh upleo svoje prste u istragu o ubistvu Perosevica" i pozvao je policiju da ubistvo resi u sladu sa zakonom. Na pitanje kakve su to indicije, Marovic je naveo da se saopstenje novosadskog SUP-a, u kojem se za Milivoja Gutovica, ubicu Perosevica, navodi da je aktivista "Otpora" pojavilo tek nakon saopstenja Socijalisticke partije Srbije u kojem se iznose iste optuzbe. "Mi se koristimo nenasilnim metodama i za godinu i po dana koliko postojimo bilo je 400 hapsenja nasih aktivista i nikada nije zabelezen ni jedan incident", rekao je Marovic. Komentarisuci izjavu Gorana Matica da ce vlasti upotrebiti zakonske mere protiv "Otpora" Ivan Marovic je rekao:

"Mi u ovom trenutku apelujemo na sve demokratske snage u zemlji da se slozno i jedinstveno odupru ovom novom vidu drzavnog terora, falsifikovanju istine i potom instrumentalizaciji drzavnih organa u partijske svrhe vladajucih partija".

Aktivista "Otpora" Vukasin Petrovic rekao je na konferenciji za novinare da su proteklog vikenda ovoj organizaciji pristupili dramski pisac Dusan Kovacevic, predsednik Izvrsnog odbora Srpskog nacionalnog veca Kosova i Metohije Momcilo Trajkovic i kopredsednik "Nove Srbije" Milan St. Protic.

"Serija hapsenja aktivista "Otpora" i privodjenja na informativne razgovore u Novom Sadu i raspitivanja o navodnoj vezi ove organizacije sa izvrsiocem atentata na Boska Perosevica, podigla su nasu bojazan o mogucem pojacavanju represije", rekli su otporasi govoreci o novoj seriji hapsenja i istakli da se njihova organizacija ne bavi nelegalnim aktivnostima te da bi hapsenje bilo protivzakonito. Oni su istakli da se nisu uplasili, da nikada nece upotrebiti nasilje i da ce nastaviti borbu protiv rezima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: