Jedanaest Srba koji strajkuju gladju u kriticnom stanju

Izvor: B92

Subota, 06.05.2000.

18:46

Default images
Jedanaest Srba, iz grupe od 42 pritvorenih koji strajkuju gladju u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, nalazi se u kriticnom stanju, saopstili su lekari koji su ih u subotu pregledali. Pritvornike koji stajkuju gladju od 10. aprila pregledao je u subotu Konzilijum lekara zdravstvenog centra iz Kosovske Mitrovice, na poziv upravnika zatvora. Lekari predlazu da se pomenutih 11 zatvorenika prebaci na lecenje u bolnici u severnoj Mitrovici. Kod svih pritvorenih konstatovano je da im je gornji pritisak visi od 200, a neki od njih izgubili i po 15 kilograma tezine. Takodje, kod svih 42 strajkaca, od kojih je 37 srpske, a pet romske nacionalnosti, vidljiva je neuhranjenost i konstatovano je tesko psihicno stanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: