Na delu Tise uvedena vanredna odbrana od poplava

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2000.

19:51

Default images
Na delu Tise od drzavne granice do Backog Petrovog Sela u cetvrtak je uvedena vanredna odbrana od poplava. Sef Staba za odbranu od poplava u Vodoprivrednom preduzecu "Senta" Sandor Lajos izjavio je Beti da su na tom delu reke vec poplavljena vikend naselja izmedju korita Tise i nasipa. Vodostaj Dunava u Novom Sadu je, prema podacima iz novosadskog Odelenja za odbranu od poplava "Srbijavoda", premasio sest metara. Voda je potpuno poplavila pretezno vikendaska naselja Kamenjar i Sodros, a ugrozeni su i turisticki objekti na Ribarskom ostrvu. U Kamenjaru i Sodrosu poplavljene su putne komunikacije, pa njihovi zitelji i vlasnici vikendica, do svojih kuca, od kojih su neke potopljene do-pod-sami- krov, dolaze camcima. Prema prognozama Republickog hidrometeoroloskog zavoda, Dunav ce dnevno rasti pet do sest santimetara, a najveci vodostaj ocekuje se u subotu, 15. aprila, kad bi, prema istom izvoru, nivo trebalo da pocne da opada. U novosadskim "Srbijavodama" tvrde da grad jos uvek nije ugrozen od poplave i da bi postojeci nasipi mogli u ovom momentu izdrzati vodostaj koji bi, u odnosu na trenutni, mogao da bude i 1,5 metara veci.

Vodostaj Dunava kod Zemuna i Beograda na Savi verovatno ce u cetvrtak ili petak dostici kotu vanredne odbrane od poplava, ali glavni grad za sada nije ugrozen, izjavila je Angelina Vukmirovic, strucni saradnik u Odeljenju za prognozu voda Republickog hidrometereoloskog zavoda. Ona je dodala da sistem odbrane i nasipa onemogucava plavljenje gradskih povrsina i da Beogradu ne preti opasnost od poplava kao sto je bio slucaj 1981.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: