VLADA CE OBAVESTAVATI O PREPREKAMA NA OTKRIVANJU KRIMINALA

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.06.2002.

19:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u ponedeljak na sastanku sa sudijama u Skupstini Srbije da ce ubuduce Vlada obavestavati javnost o preprekama na koje bude nailazila u otkrivanju zloupotrebe sluzbenog polozaja i raznih kriminalnih radnji u bilo kojim segmentima drustva. Djindjic je naglasio da je tokom kampanje "Srbija na dobrom putu" najvise prigovora cuo na oblast sudstva i podsetio da je manje od 10 sudija razreseno jer su prekrsili neku normu, a da je osudjen samo jedan sudija zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja, cija je presuda ponistena na Vrhovnog sudu. "Ne moraju sudije da podlezu pritiscima nikoga jer ovo je demokratska zemlja. Sudije su nezavisne, ali nisu neodgovorne", naglasio je Djindjic. On je zatrazio poostrene kazne i povecanje rizika bavljenja borbom protiv kriminala, navodeci da je to minimum koji Vlada ocekuje od sudija. On je dodao da Vlada Srbije ocekuje da kriminalci u zatvorima ne budu tretirani kao "sportisti na vikendu koji sa sobom nose mobilne telefone i imaju slobodne vikende".

Premijer Srbije je naglasio da ljudi koji su simbol nepravde starog rezima moraju da odu sa pozicija sudija, kao i da moraju biti utvrdjeni prioriteti u resavanju slucajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: