Sreda, 13.03.2002.

19:00

DJINDJIC: NEMA SPORA S MIHAJLOVICEM

Izvor: B92

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u sredu da nije u sporu s ministrom policije Srbije Dusanom Mihajlovicem, ali je istakao da je cinjenica da nije ucinjeno dovoljno na suzbijanju kriminala.

"Nismo u sporu i nikada nismo bili u licnom sporu. Ni s jednim clanom Vlade nisam nikada bio u licnom sporu. Nasi odnosi su dobri. Drugo pitanje je funkcionisanje odredjenih resora. Nije tajna ni za gradjane, ali ni za policiju, da u vecini nasih velikih gradova, kojih ima mozda i vise od 50, strukture uticaja kriminala nisu mnogo promenjene u odnosu na prethodni period", rekao je Djindjic za RTS. On je rekao da je "i kao gradjanin i kao predsednik Vlade revoltiran" time sto se ne sprovodi strategija Vlade o suzbijanju kriminala". "Vlada ima strategiju i ja sam na osnovu te strategije proglasio ovu godinu za godinu borbe protiv kriminala. Kad putujem po tim gradovima ne vidim da se to ostvaruje. Kad dodjem u grad koji je treci na listi po trgovini narkoticima i vidim da ima 4 sluzbenika MUP koji se time bave, umesto da ih je 40, onda se upitam da li cinimo dovoljno da jedno zlo koje smo prepoznali i suzbijamo", rekao je Djindjic. On je dodao da od MUP ocekuje da ima posebnu strategiju za svaki od tih gradova i da "gradjani Srbije vide da nema amnestije za ljude koji su bili nosioci kriminala u prethodnim godinama i koji su sada integrisani kao neka elita u sistem biznisa".

Nova demokratija je saopstila da Mihajlovic nije ni u kakvoj svadji s Djindjicem. U saopstenju povodom napisa u beogradskoj stampi da je Mihajlovic u svadji s Djindjicem, ND istice da je "Mihajlovic poznat po tome sto se nikada ne svadja" i ponavlja ranije iznete ocene da su informacije o tome da je on nudio ostavku "neistinite".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: