Nedelja, 24.02.2002.

19:00

DJIDNJIC: IZNENADJEN SAM POCETKOM SUDJENJA MILOSEVICU

Izvor: B92

Default images
Novinare koji prate srpskog premijera Zorana Djidnjica na turneji "Srbija na dobrom putu" interesovalo je kako mogu da se tumace poslednje izjave koje je dao nemackom Spiglu u vezi sa Haskim tribunalom za ratne zlocine. "Samo sam rekao da sam malo iznenadjen nacinom na koji je poceo proces protiv Milosevica", odgovorio je Djindjic. "Mi ocekujemo jedan pravni postupak u kome se iznose dokazi za indidvidualnu odgovornost, a ne jedan istorijsko – politicki seminar o tome kako je autonomija Kosova pre 15 godina promenjena i kako je '74. uvedena, i ko je kakvu ulogu u nekom Centralnom komitetu igrao... Mislim da to pocinje da lici na neku spasnku seriju sa 50 ili 500 nastavaka, gde se pojavljuju cak i neki aveti proslosti, neki Bakali, ili ne znam ko.

Iznenadjen sam da su 5 godina prikupljani dokazi, da je jako mnogo novca potroseno, da bi se na kraju nasli ti svedoci koje ste mogli da nadjete i besplatno. Niste trebali pet godina da istrazujete da biste doveli Bakalija", rekao je on.

Djindjic je, medjutim, dodao da ove ocene ne menjaju stav vlade prema saradnji sa Hagom. "Nije u nasoj nadleznosti da deformisemo sud u Hagu, nije u nasoj nadleznosti da proucavamo rad suda u Hagu, mi mozemo kao vlada ili da ga prihvatimo kao organ UN ili da ge ne prihvatimo. Cena za ovo drugo je vrlo jasna, to je medjunarodna izolacija. Mi smo se opredelili za ovo drugo, mi priznajemo sud u Hagu, bez obzira na ove moje komentare i nasu slobodu da se malo komotnije o njemu izjasnjavamo, ali ga prihvatamo kao organ Saveta bezbednosti UN, jer je to uslov za nasu medjunarodnu integraciju", zakljucio je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: