ZAKON O SARADNJI SA HAGOM ZA NEKOLIKO DANA PRED SKUPSTINOM

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2002.

19:00

Default images
Ekspertska grupa DOS-a pripremice i dostaviti Skupstini SRJ predlog zakona o saradnji sa Haskim tribunalom, izjavio je u utorak lider Demokratskog centra Dragoljub Micunovic. Nakon sednice Predsednistva DOS-a, Micunovic je novinarima rekao da ce ekspertska grupa, u kojoj ce ucestvovati i predstavnici Demokratske stranke Srbije, nacrt zakona pripremiti za tri do cetiri dana i da ce on biti dostavljen skupstini do sednice 25. i 26. februara. Na novoj sednici Predsednistva DOS-a, koja bi trebalo da se odrzi najkasnije za nedelju dana, trebalo bi da se donese odluka o prihvatanju tog nacrta, rekao je Micunovic.

Na sastanku je dogovoreno i da se formira radna grupa koja ce pripremiti resenja o ponasanju poslanika DOS-a. I u toj radnoj grupi ucestvovace i predstavnik DSS-a. Micunovic je naveo da je predlozeno da se svaki poslanik koji tri puta neopravdano izostane sa skupstinske sednice zameni novim poslanikom. Lideri stranaka vladajuce koalicije su se takodje dogovorili da sve odluke koje donese predsednistvo DOS-a budu obavezujuce za sve clanice. Predsednistvo DOS-a na narednoj sednici, "najkasnije za nedelju dana", treba da potvrdi sve sto je veceras dogovoreno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: