Opozicione stranke osudile Seseljeve pretnje: Napad na novinare izraz uzasnog straha

Izvor: B92

Petak, 11.02.2000.

20:01

Default images
Gotovo sve opozicione stranke su osudile pretnje potpredsednika republicke vlade Vojislava Seselja novinarima i medijima izrecene na konferenciji za stampu u cetvrtak. Srpski pokret obnove ocenio je u petak da bi civilni i vojni istrazni organi morali da reaguju povodom optuzbi potpredsednika Vlade Srbije Vojislava Seselja na racun nekih medija i novinara da su saucesnici u ubistvu ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovica, javlja Beta.

Demohriscanska stranka Srbije ocenila je da optuzbe koje je u cetvrtak potpredsednik Vlade Srbije Vojislav Seselj izrekao na racun nezavisnih medija predstavljaju "poslednji cin pretvaranja Srbije u fasisticku diktaturu".

Predsednik Socijaldemokratske unije (SDU) Zarko Korac ocenio je da bi napadi potpredsednika Vlade Srbije i vodje Srpske radikalne stranke na nezavisne novinare "bili zalosni" da ne dolaze posle ubistva vlasnika dnevnika Dnevni telegraf Slavka Curuvije. "Neko ko se nalazi na funkciji potpredsednika Vlade Srbije trebalo bi dobro da razmislja o tome kako se ponasa. Ako ni zbog cega drugoga onda zbog toga sto niko na funkciji ne ostaje vecno", rekao je Korac agenciji Beta.

Korac, koji je i psiholog je kao "izraz uzasnog straha" okarakterisao izjave Seselja koji je optuzio pojedine nezavisne medije da su saucesnici u ubistvu ministra odbrane Pavla Bulatovica. "Kada je covek u strahu dolazi do takozvane dekompenzacije odnosno do oslobadjanja straha napadom na druge. On tako sebi deluje mocnije i ima potrebu da se drugi plase namesto njega. To smo videli na Seseljevoj konferenciji za novinare, a bojim se da cemo toga videti jos", rekao je Korac.

Potpredsednik Nove demokratije (ND) Rebeka Srbinovic ocenila je, takodje, poslednju izjavu vodje Srpske radikalne stranke (SRS) i potpredsednika Vlade Srbije Vojislava Seselja kao izraz "velikog straha i panike". "Velika stetocina, Seselj poceo je da penusa na radost prisutnih novinara sto je najbolji dokaz kroz kakav strah i paniku prolazi", rekla je na konferenciji za novinare Srbinoviceva povodom napada vodje radikala na pojedine medije i novinare koje je optuzio za saucesnistvo u ubistvu jugoslovenskog ministra odbrane Pavla Bulatovica. S druge strane, visoki funkcioner Socijalisticke partije Srbije i republicki ministar za nauku i tehnologiju Branislav Ivkovic izjavio je da je potpredsednik Vlade Srbije Vojislav Seselj "izneo licni stav" kada je optuzio neke novinare i medije da su saucesnici ubistva ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovica. "To je njegov (Seseljev) licni stav. Mi o tome nikakve odluke nismo donosili. Ovo je regularna drzava, koja ima svoje Ministarstvo unutrasnjih poslova, koje radi svoj posao i pustimo ih da rade svoj posao", rekao je Ivkovic Radiju B292.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: