Advokat: Torba je Karadžićeva

Advokat Radovana Karadžića Svetozar Vujačić izjavio je da su policijske DNK analize potvrdile da je pronađena torba Karadžićeva.

Izvor: FoNet, Beta

Četvrtak, 14.08.2008.

08:53

Default images

Objasnivši da je danas u 12 časova na poziv MUP-a Srbije otišao u njihove prostorije da preuzme stvari, Vujačić je rekao da laptop i diskete nije uzeo jer, kako je rekao, stručnjak koga je angažovala odbrana, iz tehničkih razloga nije bio u mogućnosti da izvrši proveru pomenutih stvari.

Karadžićev advokat je najavio je da će laptop i 55 disketa od MUP-a preuzeti sutra.

Torba, za koju se sumnja da je vlasništvo Radovana Karadžića, u kojoj su se nalazili laptop, 55 disketa, članci iz novina i dve knjige, pronađena je u ponedeljak 11. avgusta na Batajničkom drumu.

Akcioni tim za saradnju s Haškim tribunalom saopštio je ranije da se vrše DNK analize, kao i druge istražne radnje, kako bi se u potpunosti razjasnile sve okolnosti vezane za navedeni slučaj, a posebno da bi se utvrdilo da li pronađene stvari zaista pripadaju Karadžiću.

Jedan od najtraženijih haških begunaca Radovan Karadžić, posle 13 godina skrivanja, u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala prebačen je 30. jula.

Haško tužilaštvo Kardžića tereti za genocid, umešanost u genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema Muslimanima, Hrvatima i ostalim civilima nesrbima u Bosni i Hercegovini tokom rata devedesetih godina.

Ljajić: Torba ostavljena pred dojavu

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim trubunalom Rasim Ljajić izjavio je da je torba za koju se sumnja da je pripadala Radovanu Karadžiću ostavljena na Batajničkom putu neposredno pre same dojave.

"Torba nije na tom mestu bila dvadeset i nešto dana, nego je tu torbu neko ostavio neposredno pre nego što će je nadležni državni organi preuzeti sa tog mesta", kazao je Ljajić Beti.

Lajić je rekao da će glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc posetiti Beograd između 9. i 11. septembra i da očekuje da će on ponoviti pozitivne ocene izrečene posle hapšenja Radovana Karadžića.

Poziv o torbi upućen sa Vračara

Anonimni poziv sa lokacijom torbe Radovana Karadžića upućen je sa osmocifrenog beogradskog broja, piše Blic.

Blic navodi da broj počinje sa 344-6XXX, kao i da je poznat redakciji. List tvrdi da je reč o telefonskoj govornici u centru Beograda, u opštini Vračar. Na disketama pronađenim u torbi, prema saznanjima Blica, nalaze se intervjui koje je Karadžić davao medijima od 1991. do 1995. godine, sve što je o njemu napisano u zemlji, regionu i stranim medijima.

Prema prvim rezultatima istrage, teško će se na osnovu otisaka u govornici utvrditi identitet osobe koja je uputila poziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: