Četvrtak, 12.06.2008.

01:10

Đelić: Očekujemo primenu SSP-a

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da je hapšenje Stojana Župljanina dokaz da Srbija čini sve što može da okonča saradnju s Haškim tribunalom.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Đelić je, nakon susreta sa evropskim komesarom za proširenje Olijem Renom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politku i bezbednost Havijerom Solanom, izjavio da je saradnja s Hagom neophodan uslov koji se mora ispuniti.

Potpredsednik Vlade je u sredu sa Solanom razgovarao o sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Nacionalnom programu integracije Srbije u Evropsku uniju, i misiji EULEKS.

"Znamo da je hapšenje gospodina Župljanina samo jedan od dokaza da Srbija čini sve što je u njenoj moći da zaokruži saradnju s Tribunalom. Očekujemo da Savet ministara Evropske unije što pre omogući pokretanje primene Privremenog sporazuma i da se pokrene i mehanizam ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", izjavio je Đelić.

Havijer Solana je hapšenje Stojana Župljanina ocenio kao vrlo pozitivnu vest.

"Hapšenje optuženih i njihovo suđenje je dobro za sve. To je jedan vid saradnje na koju se Srbija obavezala, tako da je ovo dobra vest" , izjavio je Solana novinarima.

Na pitanje da li bi to moglo da utiče na pozitivnu ocenu Saveta ministara EU o punoj saradnji Srbije s Haškim tribunalom, Solana je odgovorio da to nije na njemu da kaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: