Tadić: Kandidat pred kraj kampanje

Lider Demokratske stranke Boris Tadić rekao je da će kandidat te stranke za premijera biti predložen pred sam završetak izborne kampanje.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 14.04.2008.

06:31

Default images

Tadić je u intervjuu Politici izjavio da ima "nekoliko kandidata o kojima razmišlja - stranačkih i nestranačkih ličnosti, ali u svakom sličaju, kandidat za premijera će morati da bude u stanju da vodi vladu u kojoj će biti stranke sa najvećim brojem glasova, kao i da bude u stanju da pomiri i različite ideologije i pristupe politici".

Prema njegovim rečima, kandidat za premijera treba da bude i osoba koja ima respektabilno ekonomsko znanje jer je ekonomija najveći problem s kojim se Srbija danas suočava.

Upitan zar ne bi bilo korektno prema biračima da se ime kandidata zna ranije, Tadić je odgovorio da je "korektno i jedno i drugo, ali ono što građani sasvim sigurno znaju jeste da se ne skriva politika koju će voditi budući premijer".

"To je politika koju sam predstavljao na prošlim predsedničkim izborima i premijer će tu politiku morati da sprovodi. Građani nemaju nikakvu neizvesnost kakvu će politiku voditi buduća vlada u kojoj će većinu imati Demokratska stranka", rekao je Tadić.

Na pitanje "zašto je SPS prihvatljiviji" DS-u kao mogući koalicioni partner od radikala, on je odgovorio da je "nesumnjivo" da je Srpska radikalna stranka "neprihvatljiva za strateškog ili koalicionog partnera DS, a ni SPS nije dovoljno prihvatljiv".

Šutanovac: Koštunica tražio podršku SRS-a

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je rekao da poseduje informacije da je lider DSS Vojislav Koštunica tražio podršku Srpske radikalne stranke i da su u tim razgovorima posredovali i "tajkuni".

Prema njegovim rečima, "priča se" da je napravljen jasan dogovor da će Koštunica i u vladi sa radikalima biti premijer.

"Želim da pitam da li je istina da se Vojislav Koštunica čuo sa Vojislavom Šešeljem prošle nedelje? Šta su razgovarali sat vremena i da li su tada dogovorili tu koaliciji? Želim da pitam i na čiji račun se čuo, da li sa telefona Vlade Srbije, pa smo mi, kao građani, to platili ili je to bilo na račun Vojislava Šešelja iz Haga?", rekao je Šutanovac u Poligrafu B92.

Šutanovac je izjavio da će nova Skupština Srbije koju će predvoditi DS ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, ako ga Srbija sada potpiše.

On je dodao da ne zna tačan datum kada bi mogao da bude potpisan sporazum sa EU i da je datum koji se pojavio u medijima, 28. april, nerealan.

Pajtić: DS hoće da razvija privredu

Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je građane da glasaju za tu stranku jer ona želi da razvija privredu, da nastavi sa politikom subvencija i da se bori protiv nezaposlenosti.

Pajtić je na mitingu u Vrbasu kazao da je u poslednjoj godini demokratska vlast u Vojvodini smanjila nezaposlenost za 20 odsto.

"Mi smo za evropsku Vojvodinu, u kojoj će se ljudi radovati životu i u kojoj će živeti dobro. Hoćemo da u Vojvodini živimo kao sav noramaln svet, hoćemo stabilnost, napredak mir, da živimo kao svi drugi Evropljani, samo da nas puste ovi ovde u ovoj zemlji da radimo i da se razvijamo", rekao je on.

Pajtić je dodao da Demokratska stranka Srbije nema predizborni program i da je "njihov odgovor na sva pitanja iz privrede, zdravstva, međunarodnih odnosa, da će premijer Srbije biti Vojislav Koštunica".

Prema njegovim rečima, došlo je vreme da Vrbas, Vojvodina i Srbija budu evropski.

Pajtić je rekao da je u opštinu Vrbas preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine prošle godine uloženo 540 miliona dinara u razne oblasti - školstvo, zdaravstvo, kulturu, vodovod i kanalizaciju.

"Kad kažemo da smo za evropsku Vojvodinu to znači da nećemo dati da nas dele. Mi ne gledamo ni u čiju krštenicu ko je koje boje, ko se u kojoj crkvi moli i zato ćemo pobediti i u Vrbasu", rekao je potpredsednik DS-a.

Na konvenciji DS predstavljeni su kandidati za odbornike Skupštine opštine Vrbas, kandidati liste "Za evropsku Vojvodinu" i kandidati liste "Za Evropsku Srbiju - Boris Tadić".

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je danas popodne u Kucuri kod Vrbasa novi pogon preduzeća "Dendi pro", čiju su izgradnju, u okviru programa podrške razvoju i primeni novih tehnologija i materijala, sufinansirali Izvršno veće Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: