DSS-NS: Bezumna odluka o koncesiji

Funkcioneri DSS-a i Nove Srbije oštro su kritikovali odluku Vlade da ne dozvoli početak izgradnje autoputa Horgoš-Požega.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 28.03.2008.

19:27

Default images

Predsednik Odbora Demokratske stranke Srbije za Vojvodinu Zoran Lončar izjavio je da je odluka o sprečavanju početka izgradnje autoputa Horgoš-Požega "bezumna" i da je to mogao da "smisli samo novi koalicioni partner Demokratske stranke - Nenad Čanak".

"Tu odluku, koju su sproveli ministri DS-a, mogao je da smisli samo njihov novi koalicioni partner Nenad Čanak. Tako je nova koalicija Čanak-DS-G17 plus počela da daje svoje prve destruktivne rezultate", kazao je Lončar.

Srpski ministar prosvete je ocenio da je "rušenje izgradnje autoputa pravi zločin nad Srbijom" i dodao da "DSS ne može preći i zaboraviti ovu odluku ministara iz DS-a, koju je inicirao Čanak".

On je dodao da "ovu odluku mora da poništi nova vlada posle 11. maja i da obezbedi da odmah započne izgradnja autoputa".

"Ne sme se više dozvoliti Čanku, Demokratskoj stranci i G17 plus da ruše Srbiju", poručio je Lončar.

Nova Srbija razočarana i zabrinuta

Nova Srbija izrazila je "ogorčenje, razočarenje i zabrinutost zbog toga što je sprečena realizacija izgradnje autoputa Horgoš-Požega".

"Sramno je što predsednik Srbije Boris Tadić sebe naziva ambasadorom privrede, a podlegao je ucenama separatista iz Vojvodine. Vašim izborom Srbija je stala. Optužujemo Vas za svaku novu žrtvu na Ibarskoj magistrali", navedeno je u saopštenju te stranke.

Nova Srbija je zatražila da ministri iz G17 plus i DS-a objasne zašto nisu uvažili činjenice iz ugovora, "kad Dojče banka čvrsto stoji iza realizacije projekta, već su obmanama i lažima manipulisali građanima Srbije o takozvanoj dužničkoj krizi".

Nova Srbija je ocenila da bi u narednih 25 godina od koncesione naknade u budžet Srbije trebalo da bude uplaćeno milijardu evra i da bi posle tog perioda Srbiji u vlasništvu ostao najsavremeniji autoput čiji bi mesečni prihod od putarine iznosio 150 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: