U PODGORICI OBE KOALICIJE SLAVE - ALI EUFORIJE NEMA

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2001.

21:00

Default images
Dan posle izbora u Podgorici je utihnulo slavlje i otpocele su spekulacije oko buducih poteza politickih protivnika, javlja nas specijalni izvestac Tamara Pupovac. Dve koalicije uglavnom izrazavaju zadovoljstvo ali euforije nema. Djukanovicevi glasaci kazu kako je vazno da je ideja samostalne Crne Gore dobila vecinsku podrsku, dok oni koji su glasali za Koaliciju za Jugoslaviju isticu da su samo za procenat i po losije "prosli" od rivalske koalicije. Oni, takodje naglasavaju da su se glasovi dati Momiru Bulatovicu cija stranka nije prosla cenzus prelili u vladajucu koaliciju koja je tako dobila tri mandata i racunaju da bi ti glasovi pripali njima da se bivsi savezni premijer nije upustio samostalno u izbornu trku. I jedni i drugi su u toku noci slavili. Proglasavajuci rano ujutru izbornu pobedu crnogorski predsednik Milo Djukanovic je docekan ovacijama i pesmom. "Najvaznije je reci da je ipak ubjedljiva premoc politickih partija koje se zalazu za obnovu crnogorske drzavnosti", rekao je Djukanovic, pozdravljen uzvicima "Viva Montenegro". Slavilo se i u izbornom stabu "Koalicije za Jugoslaviju". Predrag Bulatovic, lider Socijalisticke narodne partije je obracajuci se svojim pristalicama rekao da se na politickoj sceni Crne Gore dogodila velika promena i da je prvi put posle duze vremena jugoslovenska opcija na izborima stamena i jaka. "Nama predstoji jos politicke aktivnosti" porucio je Bulatovic okupljenim pristalicama koje su slaveci pevale na poznatu melodiju: "Zivi srecno u slobodi, Kostunica nek te vodi - Jugoslavijo - Jugoslavijo!"

Posle ovih izbora jasno se vidi duboka podeljenost glasaca oko drzavno-pravnog statusa Crne Gore sto ostavlja otvorenim i pitanje odrzavanje referenduma o pitanju nezavisnosti u roku koji je ovdasnja vlast prethodno obecala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: