Vlada možda posle Uskrsa

Premijer Srbije Vojislav Koštunica kaže da bi posle uskršnjih praznika mogao biti postignut dogovor o formiranju nove vlade.

Izvor: B92

Petak, 06.04.2007.

14:38

Default images

Premijer je uveren da bi posle uskršnjih praznika mogao da bude postignut dogovor o formiranju nove vlade i ističe da je za Srbiju u ovom momentu veoma važno da dobije novu vladu. On je za sutrašnje Večernje novosti ocenio da je to važno zbog Kosova i zbog činjenice da je Srbija dobila novi ustav i da mora i novim zakonima, koji odgovaraju sadašnjem statusu, da zaokruži sve institucije.

Već više od dva meseca se ne zna hoće li Srbija dobiti novu Vladu ili će se ponovo ići na birališta. Premijer i jedan od najozbiljnijih kandidata za novog premijera Vojislav Koštunica smatra da je odgovor na to pitanje nova vlada.

U nekoj drugoj situaciji to bi moglo da bude manje važno. Ali sada, Vlada nam je preko potrebna. Najvažnije je pitanje shvatanje koalicije i kako ona treba da funkcioniše, smatra Koštunica i dodaje da je DSS konstruktivan i da je pokazao i za vreme odlazeće vlade, za koju je rekao da u njoj nikada nije bilo preglasavanja. "Dakle, vlada u kojoj nema preglasavanja, već se zajednički dolazi do najboljih rešenja. To je put i za formiranje buduće koalicije i za način rada buduće vlade", kaže premijer.

I dok su pregovori o vladi skoro tri nedelje u blokadi, iz Koštuničine stranke je najavljena mogućnost pravljenja vlade i s radikalima. Izjavu šefa poslaničke grupe DSS-a u Skupštini Srbije Miloša Aligrudića, da on nikada ne bi isključio mogućnost saradnje DSS-a s radikalima, za analitičara Zorana Stoiljkovića je samo pozicioniranje te stranke pred finale pregovora o novoj vladi.

"To je samo čišćenje terena da bi se na pregvorima koji će uslediti dobile bolje pozicije. Da DSS neće praviti vladu s radikalima ubeđen sam već na osnovu takvih izjava, ušli smo u finalizaciju pregovora o novoj vladi i ona će za najviše mesec dana i biti formirana", kaže on.

Aligrudićevu inicijativu ne shvataju ozbiljno ni radikali, koji su poručili Aligrudiću da će moći o tome da razgovaraju kada Aligrudić zameni Koštunicu na mestu lidera DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: