KOMPROMIS I PREKID STRAJKA U "TELEKOMU" I PTT "SRBIJA"?

Izvor: B92

Petak, 23.02.2001.

17:05

Default images
Ministar za saobracaj i telekomunikacije Srbije Marija Raseta Vukosavljevic najavila je da postoje dobri izgledi da se strajk zaposlenih u Javnom preduzecu PTT "Srbija" i "Telekomu Srbija" uskoro obustavi. Prema njenim recima, u razgovoru s predstavnicima sindikata zaposlenih bio je sporan samo dogovor oko skorog donosenja kolektivnog ugovora i visini dugovanja zaposlenima. "Trazila sam da se zamrzne strajk i predstavnici sindikata su nacelno pristali na to, ali kako nismo postigli zajednicki jezik oko kolektivnog ugovora, oni su nastavili da vecaju", precizirala je Raseta na konferenciji za novinare u petak. Ona je rekla da je sadasnji kolektivni ugovor potpisao resorni ministar u prelaznoj republickoj vladi, a sada bi takav dokument trebalo da se doradi i zvanicno overi. Medjutim, predstavnici sindikata insistiraju na primeni kolektivnog ugovora koji je potpisao tadasnji ministar, rekla je ona. "Problem je u tome sto oni traze da kolektivni ugovor u neregularnoj zakonskoj formi bude usvojen, a stav je Vlade da se ipak mora postovati zakon", objasnila je Raseta Vukosavljevic i izrazila nadu da ce se vrlo skoro naci zajednicko resenje, javlja Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: