G17 opet traži kažnjavanje Krasića

Poslanička grupa G17 plus ponovo tražila kažnjavanje poslanika radikala Zorana Krasića.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 12.06.2006.

14:23

Default images

Poslanička grupa G17 plus u Skupštini Srbije traži od predsednika parlamenta i Administrativnog odbora da kazne poslanika Srpske radikalne stranke Zorana Krasića udaljavanjem sa tekuće sednice i maksimalnom novčanom kaznom od 32.000 dinara. Šef Poslaničke grupe G17 plus Miloljub Albijanić rekao je da je Krasić na sednici zloupotrebio skupštinsku govornicu za širenje nacionalne mržnje i klevete, čime je povredio Ustav.

Albijanić je naveo da je za ta krivična dela u Krivičnom zakoniku predviđena zatvorska kazna od pet do osam godina i dodao da je javni tužilac pokrenuo predistražne radnje o tom slučaju. Albijanić je ocenio da je Krasić svojom izjavom ugrozio dostojanstvo, čast i moralni integritet ministarke poljoprivrede Ivane Dulić-Marković i dostojanstvo Skupštine. "SRS već godinama sistemski sprovodi politiku koja se temelji na nasilju, šovinizmu, jeziku mržnje i potpirivanju nacionalne netrpeljivosti", rekao je Albijanić.

Nikolić: Maspok je organizacija!

Radikali su i danas nastavili da se bave porodicom ministarke poljoprivrede Ivane Dulić-Marković.

Šef poslanika SRS-a u Skupštini Srbije Tomislav Nikolić uputio je niz pitanja premijeru Vojislavu Koštunici kako bi dobio odgovor, kako kaže, zašto se priča jednog njihovog poslanika o ministarski Ivani Dulić-Marković prebacuje na priču o Hrvatima: "Da vam sada kažem. Ja ne smatram da su svi Hrvati ustaše. Ali smatram da su sve ustaše neprijatelji srpskog naroda. Ima ustaša i Srba. Kad god na mitingu pomenem Borisa Tadića, narod viče – ustaša, ustaša. Tako da je to apsolutno nespojivo jedno s drugim. Pitam predsednika Vlade Srbije – da li je Ivana Dulić odvojena u porodici u kojoj joj je majka bila isključena iz Saveza komunista zato što je bila član Maspoka, ustaške organizacije? I pitam - da li Ivana Dulić, rođena u Srbiji, ima hrvatski pasoš?"

Ivana Dulić-Marković nije želela da komentariše Nikolićeve navode.  

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da ta stranka, kao najveća u vladajućoj koaliciji, ne može da traži zabranu opozicionih stranaka, konkretno Srpske radikalne stranke. On kaže da je osuda javnog mnjenja najbolji način da se kazne istupi predstavnika pojedinih stranaka, kao što je nedavni napad poslanika radikala na ministarku poljoprivrede. Reakcija javnog mnjenja je najbolji način da se reaguje na takve ispade, a ovo nije prvi put, niti je SRS u tome jedini, objasnio je Mladenović.

Albijaniću upućeno preteće pismo

Šef poslaničke grupe G17 plus Miloljub Albijanić potvrdio je danas agenciji Beta da je dobio preteće pismo. Albijanić je rekao da je slučaj prijavio kriminalističkoj policiji i da se već preduzimaju istražne radnje.

U pretećem pismu, čija je kopija dostavljena Beti piše: "Prestani da pljuješ po radikalima, a da štitiš ustaše, kloni se za duže vreme ispred kamera i mikrofona, nastaviš li i dalje kao do sada biće ti ubačena bomba u adaptirani podrum i poturena pod kola koja stoje ispred kapije na kojoj je do skoro stajala mala tabla firme ALBON".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: