RASOVIC NAJVEROVATNIJE ZAMENIK GUVERNERA NBJ

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2000.

16:46

Default images
Poptpredsednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic u sredu je izjavio da ce zamenik guvernera Narodne banke Jugoslavije najverovatnije biti Radivoje Rasovic, te da ce se to i druga mesta koja, prema dogovoru sa Demokratskom opozicijom Srbije pripadaju SNP-u, usaglasiti tokom predstojece sednice Savezne skupstine. Kako javlja dopisnik Radija B92 iz Podgorice, Bulatovic je precizirao da je po tom sporazumu SNP-u, osim mesta zamenika guvernera, pripalo i mesto generalnog direktora za monetarne poslove, za koje je ranije predlozen Misin Adrovic i direktora za kontrolu banaka, za koje je predlozen Rade Nisavic."Mi smo sa DOS-om potpisali koalicioni sporazum kojim se DOS obavezuje da zamenika kojeg predlozi SNP njihov guverner podrzi, odnosno njihova skupstinska vecina izglasa. Takodje smo dogovrili da SNP u NBJ ima mesta viceguvernera za devizne poslove, generalnog direktora za monetarne poslove i generalnog direktora za kontrolu banaka", rekao je Bulaotvic, upozoravajuci da to moze da ide samo "u paketu", te da s obzirom da postoji mogucnost da guverner NBJ izadje svojim konceptom. Ako se to desi, kako je kazao, "doci ce do krize u realizovanju koalicionog sporazuma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: