Sutra o Bagziju-saradniku

Dejan Milenković će se sutra pojaviti pred Sudskim većem, koje treba da odluči da li će on dobiti status svedoka-saradnika.

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2005.

17:06

Default images

U Specijalnom sudu ocenjuju da na postupak neće uticati činjenica da je istekao mandat specijalnom tužiocu Jovanu Prijiću, koji je optuženog Milenkovića predložio za svedoka- saradnika u procesu optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Na sednici zatvorenoj za javnost, specijalni tužilac predočiće Veću zaspisnik razgovora s Dejanom Milenkovićem i njegovu izjavu, i obrazložiće svoj predlog da on postane svedok- saradnik, objašnava sudija Maja Kovačević.

"Članovi veća obaviće razgovor s Dejan Milenkovićem Bagzijem i upozoriti ga na sve što su obavezni da ga upozore u smislu Zakona o krivičnom postupku i na tome će se ročište završiti. Nakon toga, Veće će odlučiti da li će Dejan Milenković Bagzi dobiti status ili ne", kaže ona.

Javnost u Srbiji već neko vreme spekuliše o tome da li će Jovanu Prijiću, kome je juče istekao mandat na mestu specijalnog tužioca, biti ponuđeno da i naredne dve godine ostane na toj funkciji. Iako Kovačevićeva ocenjuje da to što je Prijiću istekao mandat neće uticati na sutrašnje ročište, sigurno je da eventualna promena čoveka koji je napisao optužnicu za ubistvo Zorana Đinđića može uticati na ceo proces.

"Postoje zamenici specijalnog tužioca, koji na suđenju zastupaju optužnicu i oni će verovatno na ročištu zastupati taj predlog. Što se tiče mandata specijalnog tužioca Jovana Prijića, sigurno je da će taj mandat ili biti obnovljen, ukoliko ne bude postavljen novi specijalni tužilac, ja ne znam. Ukoliko bude postavljen novi specijalni tužilac, on može i da povuče svoj predlog, ali su to zaista samo pretpostavke", kaže Maja Kovačević.

Podsetimo, republički javni tužilac Slobodan Janković, koji predlaže osobu za mesto specijalnog tužioca, najavio je da će odluku doneti u toku naredne nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: