DOS PODELIO SVA MINISTARSKA MESTA SEM POLICIJE?

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2000.

23:39

Default images
Odluka o buducem ministru policije Srbije bice doneta posle konsultacija Zorana Djindjica i predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunice, pise "Blic", prenosi Beta. Prema pisanju lista, resori u buducoj Vladi Srbije, koju ce u slucaju pobede na izborima formirati DOS, vec su podeljeni. Predsednik Socijaldemokratije Vuk Obradovic izjavio je "Blicu" da ce biti jedan od potpredsednika Vlade i da ce potpredsednicka mesta dobiti i lideri Demokratske alternative Nebojsa Covic, Nove demokratije Dusan Mihajlovic i Demohriscanske stranke Srbije Vladan Batic. Obradovic je dodao da ce biti zaduzen za borbu protiv kriminala i privredne korupcije. "Blic" pise da je jedino sporan resor policije i dodaje da se u nekim kombinacijama pojavljuje i ime Momcila Perisica, predsednika Pokreta za demokratsku Srbiju i bivseg nacelnika Generalstaba Vojske Jugoslavije. "Ko ce biti ministar policije ne znam i to ce odluciti mandatar. Znam jedino da se Djindjic na odvojenim konsultacijama sa liderima DOS zalagao za to da na celu tog ministarstva bude mlad covek, operativan, koji ce se ozbiljno posvetiti radu tog ministarstva", rekao je Obradovic. Sef centralnog izbornog staba DOS Cedomir Jovanovic izjavio je za "Blic" da bi "Momcilo Perisic, imajuci u vidu njegovu karijeru, bio licnost kojoj bi se mogla poveriti bezbednost ovog drustva i reorganizacija republickog Ministarstva unutrasnjih poslova". "Blic" saznaje i da bi upravo Cedomir Jovanovic mogao da bude zamenik ministra policije. Potpredsednik PDS Slobodan Vuksanovic izjavio je da je PDS zainteresovan za vodjenje Ministarstva policije, ali da Perisicu jos nije zvanicno ponudjeno to mesto. Vuksanovic je dodao da je PDS zainteresovan i za resor kulture. Predsednik Koalicije Vojvodina Dragan Veselinov je izjavio da bi toj koaliciji "prirodno" trebalo da pripadne resor poljoprivrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: