Palestinci i ubuduće bez oružja

Pripadnicima palestinskih službi bezbednosti ipak neće biti dozvoljeno da nose oružje, nakon Arafatove sahrane.

Izvor: B92

Nedelja, 14.11.2004.

10:46

Default images

Obraćajući se članovima izraelske Vlade, načelnik Generalštaba izraelske vojske Moše Jalon kazao je da je pripadnicima palestinskih službi bezbednosti bilo privremeno dozvoljeno da nose oružje samo u oblasti Ramale. On je rekao da dozvola ističe u ponedeljak i da je izdata da bi se sprečili mogući neredi tokom sahrane palestinskog predsednika Jasera Arafata.

Jalon je takođe naglasio da je kooperacija između Izraela i Palestine proteklih dana bila najbolja u veoma dugom vremenskom periodu. Zabrana nošenja oružja na okupiranim teritorijama uvedena je početkom 2002. godine.

Izraelski premijer Arijel Šaron je u svom prvom obraćanju članovima Vlade posle sahrane Jasera Arafata rekao da on i dalje namerava da sprovede plan o iseljavanju iz Gaze i da se oko tog pitanja ništa nije promenilo. On je izjavio da podržava održavanje palestinskih izbora, ali da će odluku o dozvoli za glasanje na tim izborima Paletsincima koji žive na teritoriji istočnog Jerusalima, ali su izraelski državljani morati da donese Vlada.

Zvaničnici SAD i Evropske Unije su ranije tražili od Izraela da dozvoli stanovnicima istočnog Jerusalima da glasaju na palestinskim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: