Ispitati u MUP-u sve oko Hadžića

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2004.

14:26

Default images

Vladimir Božović da izjavio da će biti utvrđena odgovornost pripadnika policije, ako se utvrdi da su upozorili Hadžića

Nakon jučerašnjeg priznanja ministra policije Dragana Jočića da MUP nema predstavu gde se Hadžić nalazi, u sredu je i generalni inspektor MUP-a Vladimir Božović rekao da nema podatke o tome kako je, i da li je uopšte, informacija o postojanju optužnice stigla do Hadžića.

Božović je rekao i da će biti utvrdjena i eventualna odgovornost pripadnika policije u slučaju Hadžić: “Ako postoji bilo kakva odgovornost nekoga iz Ministarstva i pripadnika policije, služba Generalnog inspektora, na čijem sam čelu, svakako će pokrenuti istragu i utvrditi da li postoje propusti, da li postoje kršenja zakona i da li postoje zloupotrebe”, kazao je Božović.

Božović nije mogao da iznese više detalja o tome kako napreduje istraga o tome gde je Hadžić, s obzirom da, kako je rekao, to nije u njegovoj nadležnosti.

Još uvek nije poznato ni da li je, povodom eventualnog curenja informacija, pokrenuta istraga medju onima koji su imali uvid u optužnicu protiv Hadžića pre nego što je ona obelodanjena.  

Ministar Jočić juče je rekao da nema informacija da je bivši predsednik RSK pobegao – kako to tvrdi Karla Del Ponte – kao i da bi na odgovor da li se on nalazi u svojoj kući trebalo sačekati tri ili četiri dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: