PICULA: NEPRIHVATLJIVE KOSTUNICINE IZJAVE O RATU

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2000.

17:01

Default images
Ministar inostranih poslova Hrvatske Tonino Picula izjavio je da su neprihvatljive izjave predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunice o pocetku rata u Hrvatskoj, javlja Beta. "Nismo sretni u vezi s nekim njegovim javnim nastupima, mislim pre svega na intervju casopisu 'Tajm', gde na izravno pitanje moze li dimenzionirati odgovornost Srbije za ratove koji su se dogodili devedesetih godina, pokusava raspodeliti odgovornost i na neki nacin amnestirati stvarne inicijatore i protagoniste rata, a to je rezim Slobodana Milosevica. Njegove ocene o pocetku rata u Hrvatskoj su za nas posebno neprihvatljive", rekao je Picula u intervjuu "Nedeljnom Vjesniku". On je naglasio da bi medjunarodna zajednica trebalo da uspostavi sistem nadgledanja situacije u SRJ, kakav je, posle promene vlasti, bio uspostavljen u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: