Očekuje se izjava Ulemeka

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2004.

17:36

Default images
Maja Kovačević očekuje da Ulemek u četvrtak da izjavu, ali ne isključuje mogućnost da pretres bude odložen.

Portparol Specijalnog suda Maja Kovačević izjavila je za B92 da nikakvih novih zahteva za odlaganje suđenja za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića nije bilo i da u ovom sudu očekuju da Milorad Ulemek Legija u četvrtak da svoju odbranu.

Najavu Ulemekovih advokata da bi zahtev za odlaganje pretresa mogao da bude podnet zbog predstojećih političkih izbora ona je nazvala neosnovanim, jer se sud ni na koji način ne bavi politikom. Istovremeno, premijer Srbije Vojislav Koštunica izrazio je očekivanje da će suđenje, kad god da bude nastavljeno, pružiti prave odgovore na pitanja o ubistvu Zorana Đinđića.

Tačno pre mesec dana Milorad Ulemek se sudskom veću obratio molbom da dobije dovoljno vremena kako bi se upoznao sa optužnicom i pripremio odbranu. Uz konstataciju da će njihov branjenik reći sve što zna o ubistvu premijera Đinđića, njegovi advokati su rekli da je Legija podneo primedbe na optužnicu u kojoj je većina navoda netačna. O novoj najavi zahteva za odlaganje suđenja u Specijalnom sudu ne žele da razmišljaju. "Mi očekujemo da suđenje bude nastavljeno, odnosno da Milorad Ulemek da svoju odbranu, a zatim da se nastavi dokazni postupak. Ukoliko postoji dodatni razlog za odlaganje suđenja, branioci su imali mogućnost da to traže pismeno", kaže Maja Kovačević.

Ministar policije Dragan Jočić izjavio je da policija o Ulemeku više nema šta da kaže i da je sva saznanja dostavila tužilaštvu. Premijer Vojislav Koštunica rekao je da suđenje ne spada u nadležnost izvršne vlasti i da ne zna da li će u četvrtak biti nastavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: