ROAN: IZJAVA KOSTUNICE O CRNOJ GORI ZNAK PRAGMATIZMA

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2000.

12:05

Default images
Generalni sekretar austrijskog ministarstva inostranih poslova Albert Roan ocenio je kao pozitivnu i kao "znak pragmatizma" izjavu predsednika SR Jugoslavije Vojislava Kostunice u Bijaricu da je spreman da prihvati nezavisnost Crne Gore. "Mozda Kostunica zeli samo malo da se povuce, svestan da u Crnoj Gori za potpunu nezavisnost ne postoji vecina", objasnio je Roan, koji u utorak dolazi u dvodnevnu posetu Crnoj Gori u funkciji izaslanika OEBS-a za jugoistocnu Evropu. U izjavi beckom dnevniku "Prese" koju prenosi Beta, on je dodao da, medjutim, "ako Crna Gora istupi iz saveza, onda i Kostunice vise nece biti, jer njegova funkcija predsednika SRJ postaje suvisna". Austrijski diplomata je, takodje, istakao da samo u okviru SRJ, odnosno zajednice Srbije i Crne Gore, kosovskim Albancima moze biti ponudjeno odgovarajuce drzavno-pravno resenje. Prema misljenju Roana, kao resenje moglo bi biti stvaranje saveza nezavisnih drzava koje bi povezivala jedino zajednicka valuta, spoljna politika i vojska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: