Napadnuta sestra Zorana Đinđića

Izvor: B92

Nedelja, 16.05.2004.

09:06

Default images

Sestra pokojnog premijera Zorana Đinđića, Gordana Đinđić Filipović napadnuta je u porodičnoj vikendici u okolini Valjeva.

Gordana Đinđić Filipović napadnuta je u subotu uveče oko 22 sata kada je nekoliko, za sada neidentifikovanih muškaraca provalilo u kuću. Prema izvoru B92, Gordani Đinđić ubrizgana je injekcija nepoznatog sadržaja.

Napadači su zapretili njoj i njenoj porodici uz napomenu da se ovog puta radi samo o opomeni i da će - u slučaju da Milorad Ulemek bude osuđen - pobiti celu familiju. Gordana Đinđić Filipović, koju je muž pronašao u besvesnom stanju, nalazi se na VMA na toksikološkim ispitivanjima. Lokalna televizija u Valjevu  potvrdu napada dobila je u valjevskom SUP-u, u kojem je, kako je navedeno komandni kadar na nogama.

Agencija Beta objavila je da sestra pokojnog premijera  nije bila, kako navode  vitalno ugrožena ali da je  psihički maltretirana i jako uplašena.

Valjevska policija i nadležni pravosudni organi pokrenuli su istragu o napadu na Gordanu Đinđić-Filipović. Uviđaj u prigradskom naselju Beloševac, u roditeljskoj kući Gordaninog supruga Miloša Filipovića, inače odbornika Demokratske stranke u Skupštini opštine Valjevo, obavili su istražni sudija Okružnog suda Dragan Obradović i zamenik okružnog državnog tužioca Nebojša Janković. I oni i policija odbili su da daju izjave za medije zbog interesa istrage.

Podsetimo, posle napisa u pojedinim medijima da su majka i sestra Zorana Đinđića, Mila Đinđić i Gordana Đinđić-Filipović ugrožene i da im se preti, premijer Vojislav Koštunica i ministar policije Dragan Jočić obećali su "svu zaštitu" porodici ubijenog srpskog premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: