Holkeri se sastao sa Solanom i Savetom NATO

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2004.

08:57

Default images

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijer Solana rekao je u sredu uveče šefu UNMIK-a Hariju Holkeriju da želi da što pre ponovo poseti Kosovo i lično se uveri u napredak obnove nakon nasilja 17. i 18. marta. Holkeri se u Briselu prethodno sastao sa članovima Saveta NATO-a koje je, zajedno s komandanom južnog krila NATO-a, admiralom Gregorijem Džonsonom, detaljno obavestio o martovskim nemirima na Kosovu i merama koje UNMIK i KFOR preduzimaju kako bi stabilizovali situaciju u pokrajini. Posle tog sastanka saopšteno je da medjunarodna zajednica neće menjati politiku prema Kosovu, odnosno da će nastaviti da insistira na ispunjenju normi sadržanih u dokumentu "Standardi za Kosovo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: