Štrajk sindikata “Telekoma Srbija”

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2003.

17:32

Default images

Sva četiri sindikata “Telekoma Srbija” najavila su da će u ponedeljak, 13. oktobra, stupiti u generalni štrajk, a do tada će organizovati jednosatne štrajkove upozorenja ukoliko Vlada ne poveća zarade u tom preduzeću. U pregovorima s rukovodstvom “Telekoma” Štrajkački odbor je dogovorio da se predstavnici sindikata u četvrtak uveče sastanu s ministrom finansija u Vladi Srbije Božidarom Đelićem. Pred nekoliko stotina radnika ispred beogradske Glavne pošte radnicima “Telekoma” se obratio predsednik sindikata Zoran Lukić. “Odajkle pare za povećanje plata poslanicima Skupštine Srbije? Ko im subvencioniše hranu, prevoz, pa i frizere, dok se šišaju za vreme sednica? Ko otpušta radnike, gospodine Đeliću?”, rekao je on.

Na skupu je od Vlade zatraženo da sindikatima omogući pristup podacima “Telekoma”, da u privatizaciji kompanije učestvuju i sindikati i garancija da će radnici dobiti besplatne akcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: