Stranačke reakcije na napad u Goraždevcu

Izvor: B92

Četvrtak, 14.08.2003.

15:19

Default images

Generalni sekretar Socijalističke partije Srbije Zoran Anđelković izjavio je u četvrtak da ta stranka najoštrije osuđuje ubistvo dva dečaka kod Goraždevca na Kosovu. Anđelković je na konferenciji za novinare to ubistvo nazvao "zločinom albanskih terorističkih snaga koje imaju fašistički stav da treba proterati sve nealbance sa Kosova". Anđelković je rekao da će "snishodljivost vlasti" imati teške posledice po državu, i dodao da je vlast 2001. godine iz zatvora "pustila 2.000 terorista", koji su, po njegovom mišljenju, verovatno počinili jučerašnje ubistvo.

Srpski pokret obnove ocenio je da odgovornost za napad na grupu mladih i dece u Goraždevcu kod Peći snose Savet bezbednosti UN, međunarodne snage na Kosovu, ali i vlasti u Beogradu. SPO ocenio je u saopštenju da su UN i međunarodne snage odgovorne zato što je "za poslednje četiri godine" na Kosovu "ubijeno blizu 1.500 Srba". "Odgovornost je i na vlasti u Beogradu, koja skrštenih ruku posmatra genocid nad Srbima i nema nikakvu državnu i nacionalnu strategiju odbrane", naveo je SPO.

Narodna demokratska stranka saopštila je da najnoviji zločin u Goraždevcu pokazuje da su Srbi na Kosovu i Metohiji skoro svakodnevno izloženi neobuzdanom nasilju i mržnji albanskih ekstremista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: