Ružić: Ministarstvo će se okrenuti zakonu i narednoj zimi

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2003.

16:39

Default images
Zamenik ministra energetike u Vladi Srbije Slobodan Ružić izjavio je da se odlaskom dosadašnjeg ministra Kori Udovički na mesto guvernera Narodne banke Srbije ništa bitnije neće promeniti u funkcionisanju tog ministarstva. Ružić je rekao da će osnovne aktivnosti Ministarstva biti usmerene na obezbeđivanje energetskog bilansa za narednu zimu. "Mi iz Ministarstva moramo voditi računa o tome da 'Elektroprivreda Srbije' obezbedi dovoljno struje za zimu, da na vreme počnemo pregovore s ruskim partnerom o obezbeđenju gasa za zimu, da toplane spremno dočekaju grejnu sezonu. Strateški je važno usvajanje zakona o energetici, nadam se već u septembru, osnivanje regulatorne agencije. Predložićemo i strategiju razvoja energetike praktično kad i zakon", kaže on.

Dosadašnji ministar energetike Kori Udovički kao glavne rezultate svog rada u Ministarstvu je navela podizanje cena električne energije na realan nivo i restrukturiranje energetskog sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: