OČEKUJE SE PRELAZAK KRIMINALACA IZ SRBIJE U BIH

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2003.

22:00

Default images

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Pedi Ešdaun zakazao je za sredu sastanak sa nadležnim domaćim i međunarodnim predstavnicima policijskih i obaveštajnih službi, kako bi se posle ukidanja vanrednog stanja u Srbiji sprečio prelazak kriminalaca u Bosnu i Hercegovinu, kazao je agenciji FoNet izvor blizak Kancelariji visokog predstavnika (OHR). "Imamo najavu i postoji realna opasnost da oko stotinu kriminalaca koji su sada u zatvoru i protiv kojih nema dovoljno dokaza, po ukidanju vanrednog stanja budu pušteni na slobodu i utočište pokušaju pronaći u RS ili BiH. OHR je svestan da je borba protiv kriminala osnova opstanka regiona i najveća opasnost za Evropu i stoga smo spremni da sve učinimo kako bi se prelazak ovih opasnih kriminalaca, čiji spisak imamo, sprečio", rekao je ovaj izvor. On je dodao da je visoki predstavnik na današnjem sastanku sa predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem dobio uveravanja da je Zagreb spreman da podrži Vladu Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i da su hrvatske vlasti spremne da krenu u sličnu akciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: