SB UN: Poštovati Rezoluciju 1244 i Ustavni okvir

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2003.

11:10

Default images
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija podržao je stav šefa UNMIK Mihaela Štajnera koji je proglasio pravno nevažećom odluku kosovske skupštine o visokom obrazovanju. U Pokrajini nijedan zakon ne može da stupi na snagu dok ga ne odobri i objavi Štajner, ističe se u jednoglasno usvojenom saopštenju SB UN. Članovi SB su zabrinuti zbog nedozvoljene akcije pokrajinske skupštine i ukazuju da Skupština nije vodila računa o rezultatima procesa za zaštitu ljudskih prava manjina i pozvali sve privremene organe vlasti na Kosovu da se koncentrišu na poslove za koje su nadležni prema Rezoluciji 1244 i Ustavnim okvirima. SB UN zahteva da se svi na Kosovu pridržavaju odredbi Rezolucije 1244 i da poštuju autoritet šefa UNMIK, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: