Subota, 30.12.2017.

21:31

Arno Gujon uručio 30 peći za škole u Gori

Volonteri organizacije "Solidarnost za Kosovo", na čelu sa Arnom Gujonom, poklonili su danas 30 peći za grejanje škola u Gori, na jugu Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug

Arno Gujon uručio 30 peći za škole u Gori
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

"Ovih 30 peći što smo ih isporučili danas, kao i garderobu, to je tek početak naše saradnje. Ovaj narod je možda mali po brojnosti, ali je veliki po duši. On je plementi, dostojanstven i hrabar i zaslužuje svu našu podršku, ne samo naše humanitarne organizacije, već svih ljudi dobre volje", rekao je Gujon u Dragašu.

On je naveo da je, sa svojih osam volontera iz Francuske, prvi put sada došao u Goru od 2004. godine, od kako dolazi sa humanitarnom pomoći za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Privremenog organa opštine Gora Adem Hodža zahvalio se svima koji, kako je kazao, iole malo razmišljaju o Gori.

"Put nikad nije dugačak ako nešto lepo želimo da uradimo. A to je danas pokazao naš veliki prijatelj, humanista Arno sa svojom ekipom", istakao je Hodža.

U 18 sela u Gori živi oko 10.000 stanovnika. U škole u kojima se izvodi nastava na srpskom jeziku po planu i programu Republike Srbije ide oko 800 učenika.

Hodža je naveo da je za Goru i Gorance jedini problem što nemaju svoju opštinu.

"Ključ opstanka i ostanka na ovim prostorima je opština Gora, koja bi u kosovskom društvu bila po ustavu i zakonima Kosova. Ništa drugo ne tražimo, sve ostalo ćemo nadograditi, mi smo vredni ljudi", istakao je on.

Adem Hodža je pozvao evropsku zajednicu i američku ambasadu da pomognu Gori da, kako je kazao, dobije ono sto joj pripada po svim međunarodnim kriterijumima savremenog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: