Sreda, 29.06.2022.

07:50

Mala matura – dan treći: Završeno polaganje kombinovanog testa; MUP: Bez incidenata

Polaganje kombinovanog testa za osmake završeno je u 11 časova.

Izvor: Tanjug

Mala matura – dan treći: Završeno polaganje kombinovanog testa; MUP: Bez incidenata
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Čeka se da Ministarstvo prosvete objavi rešenje današnjeg testa.

Učenici osmog razreda danas u devet sati počeli da polažu kombinovani test, čime će biti završena mala matura, koja je organizovana u 522 škole.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, polaganje kombinovanog testa počelo je na vreme i bez problema. Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Prethodna dva dana osmaci su polagali testove iz srpskog (maternjeg) jezika i matematike.

  • Pročitajte još:


Završen test iz srpskog; Ovo su glavne smernice za malu maturu

Mala matura – dan drugi: Gotov test iz matematike. Tri zadatka "pokidala"

Oglasio se MUP

Koordiniranim radom i saradnjom Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zahvaljujući dosledno sprovedenom operativnom planu, završni ispiti za učenike osmog razreda osnovnih škola protekli su bez ikakvih incidenata i ometanja, uz punu bezbednost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je sveobuhvatne mere bezbednosti prilikom sprovođenja završnog ispita u osnovnim školama, a više od 2.500 policajaca je, od nedelje 25. juna, svakodnevno obavljalo protivdiverzione preglede svih 522 škole i obezbeđivalo ih 24 sata do završetka ispita.

Svakodnevno su preduzimane i mere bezbednosne zaštite skladištenja i distribucije testova za polaganje do škola, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je osmacima na završetku osnovnog školovanja i poželeo im da se upišu u željene srednje škole. Ministar je pohvalio predan rad policijskih službenika koji su dali pun doprinos da mala matura prođe bezbedno, bez ometanja i incidenata.

"Još jednom smo pokazali i dokazali da je Srbija koju vodi predsednik Vučić jaka, bezbedna i organizovana država, koja ume da se izbori sa problemima sa kojima se i mnogo moćnije zemlje od naše nisu izborile. Nismo dozvolili da oni koji vode specijalni rat protiv Srbije ostvare svoje planove, kao što vidite, mala matura je sprovedena na jedan bezbedan i organizovan način bez ijednog incidenta. Oni koji su želeli da lažnim dojavama o bombama spreče održavanje male mature i Srbiju prikažu kao neorganizovanu i nebezbednu zemlju nisu uspeli u svojoj nameri“, istakao je Vulin.

Ministar policije zahvalio se Ministarstvu prosvete i resornom ministru Ružiću na izuzetnoj saradnji prilikom organizovanja i sprovođenja završnih ispita za učenike osmog razreda.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se roditeljima i đacima na poverenju, istakavši da je Srbija još jednom pokazala da je stabilna, bezbedna i sigurna zemlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: