Petak, 20.08.2021.

08:05

Prevrnuo se čamas sa migrantima kod Kanarskih ostrva, ima mrtvih i nestalih

Najmanje dvoje migranata se utopilo, a 37 ih se vodi kao nestalo, nakon što je čamac u kojem su bile desetine ljudi potonuo u blizini španskih Knarskih ostrva.

Izvor: Tanjug

Prevrnuo se čamas sa migrantima kod Kanarskih ostrva, ima mrtvih i nestalih
Ilustracija, foto: EPA-EFE/A.Carrasco Ragel

Španska pomorska služba spasavanja pronašla je jednu preživelu ženu staru oko 30 godina i dva tela, nakon što ih je teretni brod uočio oko 220 kilometara od obale, prenosi Rojters.

Žena je spasiocima rekla da je u čamcu bilo 40 migranata, ali je pomorska služba saopštila da u blizini mesta nesreće nema preživelih.

Više od 7.500 migranata je do sada ove godine kernulo na opasan put iz Zapadne Afrike do Kanarskih ostrva, što je više nego duplo u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: