Ponedeljak, 12.03.2018.

20:12

Stefanović: U Srbiji 3.600 migranata, nema povećanja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da u Srbiji trenutno ima 3.600 migranata i dodao da se taj broj ne povećava već mesecima.

Izvor: Tanjug

Stefanović: U Srbiji 3.600 migranata, nema povećanja
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Stefanović je u parlamentu istakao da migranti ne žele da ostanu u Srbiji i da im je cilj da odu u inostrasntvo.

Prema njegovim rečima, predložena zakonska rešenja, između ostalih i Predlog zakona o strancima, usaglašeni su sa direktivama Evropske unije.

"To je naziv pravnog akta. Nema naredbodavni ton već EU daje instrukcije o određenim zakonima. Mi to radimo kako bismo poboljšali standarde u određenim oblastima", rekao je Stefanović.

Kako kaže, kroz Srbiju je prošlo 1,5 miliona migranata, a oko 650.000 njih je izrazilo nameru da zatraži azil, samo da bi “mogli da ostanu u zemlju 72 sata“.

"Moramo da budemo oprezni, ali ne i da imamo neosnovani strah", poručio je Stefanović.

Ministar je kazao da nadležni organi čine sve da smanji rizik po građane i zaštite sve državne granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: