Subota, 06.01.2018.

18:01

Zapaljen badnjak ispred Hrama Svetog Save / VIDEO

Patrijarh Irinej predvodio je osveštenje i paljenje Badnjaka ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, kojem su prisustvovali mnogobrojni vernici.

Izvor: Tanjug

Zapaljen badnjak ispred Hrama Svetog Save / VIDEO
Tanjug

Patrijarh je u obraćanju okupljenim građanima poručio da ovaj najveći i najradosniji hrišćanski praznik treba da ispuni naša srca i domove, a da svetu i našoj zemlji donese mir i slogu, mir koji je, kako kaže, Hristos doneo svojim rođenjem.

"Mi večeras slavimo rođenje sina Božjeg, rođenje onoga koji želi da nas preporodi i obnovi sliku Božju u nama, jer smo mi ikona i slika Božja, jer smo mi mali bogovi u telu zemaljskom", poručio je Irinej.

On je pozvao majke da rađaju i na taj način ispunjavaju svetu zapovest Božju, istakavši da to nije samo njihova dužnost, već i velika čast.

Patrijarh Irinej je čestitao svim vernicima koji obeležavanju Badnji dan i Božić, tradicionalnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi".

"Neka je srećan Badnji dan i blagosloven najradosniji i najveći praznik povodom Hristovog rođenja", rekao je patrijarh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

18 min

Podeli: