Četvrtak, 04.04.2019.

17:00

Zbog trgovine organima uhapšeni lekari i medicinske sestre u Prištini VIDEO

Zbog sumnje da su trgovali ljudskim organima i ćelijama u Prištini u sredu su uhapšena dvojica lekara i dve medicinske sestre i određen im je pritvor.

Izvor: Tanjug

Zbog trgovine organima uhapšeni lekari i medicinske sestre u Prištini VIDEO
Ilustracija: Getty Images

To je prenela prištinska Koha.

Oni su zbog sumnje da su trgovali ljudskim organima i ćelijama uhapšeni u, kako se navodi, jednoj američkoj klinici "Behar Kusari".

Odeljenje na kojem su uhapšeni je zatvoreno po nalogu Zdravstvene inspekcije.

Istraga je, navodi se, u ovom slučaju trajala osam meseci, a policijska akcija hapšenja i pretresa klinike izvvedena je na osnovu informacija Direkcije za istragu trgovine ljudima (DHTKNJ) u saradnji sa Odeljenjem za teška krivična dela u Osnovnom tužilaštvu u Prištini.

Pretres klinike trajao je dva dana, a u samoj akciji je privedeno pet osoba od kojih je jedna puštena na slobodu, dok je za preostale određen pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: