Belgija: Lančani sudar 100 vozila

U tri lančana sudara, koji su se dogodili jutros na zapadu Belgije, u uslovima guste magle, sudarilo se oko 100 automobila i kamiona.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 03.12.2013.

12:18

Default images

Dvoje ljudi je poginulo, dok su 54 osobe povređene, saopštili su zvaničnici.

Zdravstveni radnici i dalje pokušavaju da oslobode povređene putnike iz uništenih vozila, a magla onemogućava spasavanje helikopterom, javio je AP.

Gradonačelnik obližnjeg grada Zonebeke Dirk Kardun tvrdi da su u sudarima na tri bliske lokacije na autoputu A19 koji povezuje Kortrajk sa Iprom poginule dve osobe, dok pokrajinski guverner Karl Dekaluve navodi da je stradala jedna osoba.

Dekaluve je izjavio i da je povređeno 54 ljudi, od kojih je petoro u kritičnom stanju, 11 ima ozbiljne povrede, dok je 38 lakše povređeno.

Na ranije objavljenim fotografijama sa lica mesta vidi se nekoliko uništenih automobila koji su naslagani jedan preko drugog, dok su drugi automobili prevrnuti, a jedan kamion je udario u graničnik puta.
Beta-AP
Na fotografijama sa lica mesta vidi se nekoliko uništenih automobila koji su naslagani jedan preko drugog, dok su drugi automobili prevrnuti, a jedan kamion je udario u graničnik puta.

Prema flamanskom centru za saobraćaj, do nesreće je najverovatnije došlo zbog guste magle.

Prema belgijskom dnevniku Najnovije vesti , kolona oštećenih vozila i kamiona duga je "gotovo kilometar", a autoput je zatvoren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: