Đukanović nosilac koalicione liste

Predizborna koalicija DPS i SDP predstavila je listu za parlamentarne izbore u Crnoj Gori, čiji je nosilac lider DPS Milo Đukanović.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 17.09.2012.

23:19

Default images

Kako je saopšteno, na izbornoj listi DPS i SDP, kao i Liberalne partije, koja se priključila tom savezu, na drugom mestu je sadašnji premijer Igor Lukšić, a treći je potpredsednik DPS Svetozar Marović.

Lider SDP Ranko Krivokapić je na petom mestu, a predsednik LP Andrija Popović je 11. na izbornoj listi koalicije, na kojoj su imena 81 kandidata.
DPS na listi ima 61 kandidata, SDP 16, a Liberalna partija dva kandidata.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 14. oktobar.

Đukanović žestoko optužuje opoziciju

Lider DPS Milo Đukanović izrazio je uverenje u pobedu vladajuće koalicije na oktobarskim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i žestoko optužio opoziciju, navodeći da se lažno predstavlja i da deluje protiv države.

On je novinarima rekao da je za Crnu Goru najbolje da je i dalje vodi DPS.

"Niko osim DPS-a, zajedno sa koalicionim partnerima, ne može preuzeti teret odgovornosti za vođenje Crne Gore kroz iskušenja koja nam sleduju", kazao je Đukanović nakon što je izabran za nosioca izborne liste vladajuće koalicije na parlamentarnim izborima 14. oktobra.

DPS će na oktobarske izbore ponovo nastupiti u koaliciji s Socijaldemokratskom partijom, a taj savez biće pojačan i Liberalnom partijom.
Oni će na izborima nastupiti pod nazivom "Evropska Crna Gora", čiji će izborni slogan biti "Napred Crna Goro".

Đukanović je posebno žestoko kritikovao Demokratski front, koji predvodi bivši diplomata Miodrag Lekić, navodeći da tom opozicionom savezu ne izborima neće pomoći ni agresivan politički marketing.
"Nije dovoljno jednom četničkom vojvodi, jednom ambasadoru velikosrp

skog nacionalizma i jednom kolumnisti najvećeg narko klana na Balkanu da se zaklone iza zvučne parole militarističko-demokratskog sadržaja kakav je Demokratski front, da bi pokušali da operu svoju prošlost i da zavaraju crnogorsko biračko telo", kazao je Đukanović.

On je naveo da su u pitanju ljudi koju su moljakali po Briselu i Vašingtonu da se Crnoj Gori ne dozvoli održavanje referenduma o državnom statusu.

Prema njegovim rečima, Demokratski front nije ništa drugo do tvorevina velikosrpskog nacionalizma koju čine partije koje propadaju. "Oni isti ideolozi velikosrpskog nacionalizma koji su ih raspoređivali na ambasadorska mesta u ime tog nacionalizma, danas su ih sastavili u okviru Demokratskog fronta da pokušaju još jednom da sruše Crnu Goru", kazao je Đukanović.

Lider DPS-a je kritikovao i novoosnovanu Pozitivnu Crnu Goru, navodeći da je u pitanju još jedna stranka koja treba da, kako je naveo, prevari crnogorsko biračko telo.

"Pozitivna Crna Gora je potrebna da bi se lažno predstavila crnogorskoj političkoj javnosti kao procrnogorska politička alternativa da bi odvojila deo crnogorskog biračkog tela od koalicije 'Za evropsku Crnu Goru' i da bi kasnije pridodala te glasove velikosrpskom nacionalizmu okupljenom ispred Demokratskog fronta", kazao je on.

Ističući da će vladajuća koalicija ostati na vlasti, Đukanović je kazao da će Crna Gora u naredne četiri godine postati članica NATO-a i preći poslednje deonice puta ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

"Nemam nikakve dileme da će tokom sledećeg mandata vlade, koju će predvoditi DPS, Crna Gora postati članica NATO-a. Naravno da ćemo nastaviti da odgovorno ispunjavamo i sve obaveze iz agende evropske integracije", rekao je lider DPS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: