Popov: Blokade dokaz centralizma

Direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada Aleksandar Popov ocenio je da su blokade puteva dokaz da se u Srbiji vodi izrazito centralistička politika.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

10:28

Default images

Popov je na tribini u Pančevu rekao da činjenica da su poljoprivrednici učestvovali u blokadama najvećim delom u Vojvodini, a ne i u centralnoj Srbiji, govori o tome da se isti model subvencija za agrar ne može na jednak način primeniti na sve poljoprivrednike u celoj Srbiji.

"Da je Srbija regionalizovana i decentralizovana država, onda bi regionalne vlasti imale nadležnosti i u oblasti poljoprivrede i same bi mogle da propisuju subvencije za poljoprivrednike iz određenog regiona", kazao je Popov.

Ministarstvo poljoprivrede prihvatilo je sve zahteve nezadovoljnih poljoprivrednika.

Nezadovoljni poljoprivrednici od srede, 25. aprila, blokiraju veliki broj saobraćajnica u Vojvodini i manji u Šumadiji.

Tribinu u Pančevu organizovalo je sinoć Nezavisno društvo novinara Vojvodine, u sklopu projekta o decentralizaciji, koji je podržala američka fondacija NED.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: