Jusufspahić:Kimi nije palio džamiju

Muftija beogradski Muhamed Jusufspahić tvrdi za "Kurir" da Miloš Radisavljević Kimi nije učestvovao u paljenju Bajrakli džamije, za šta mu se sudi.

Izvor: B92

Petak, 09.03.2012.

10:36

Default images

"Tog dana Kimi nam je javio šta se sprema, rekao nam je da dolazi grupa huligana koja namerava da napadne džamiju. Zahvaljujući toj informaciji, uspeli smo da sklonimo 80-godišnjeg starca Dželeti Šanija i decu koja su se u tom trenutku nalazila u medresi", rekao je za "Kurir" Jusufspahić.

On kaže da je isto to ispričao i na suđenju, ali da ga očito niko nije čuo.

"Ne ulazim u to da li je Kimi kriv za nešto drugo, kao što je ugrožavanje bezbednosti novinarke Brankice Stanković. Ali jednom za svagda treba reći da Kimi nije palio džamiju. Naprotiv, on, njegov brat i otac Rade su naše komšije i uvek su nam pomagali", kazao je Jusufspahić i dodao da je Kimijev otac Rade i kada je paljena Bajrakli džamija u Beogradu pokušao da pomogne i spase ono što se spasti može.

"Uprkos tome, njegovom sinu stalno pokušavaju da prikače i paljenje džamije", kaže muftija.

Beogradska Bajrakli džamija zapaljena je u noći između 17. i 18. marta 2004, nakon mitinga "Kosovo je Srbija", organizovanog u Beogradu nakon nasilja nad Srbima na Kosovu. U Prvom osnovnom sudu u Beogradu u toku je suđenje grupi od 20 optuženih za paljenje džamije, a jedan od optuženih je i vođa navijača "Partizana" Miloš Radisavljević Kimi, protiv koga su pokrenuti i drugi postupci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: