Dačić potvrdio pretnje porodici

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić potvrdio je da je njegova porodica pod konstantnim nadzorom policije zbog mafijaških pretnji.

Izvor: B92

Subota, 31.07.2010.

20:10

Default images

"To je tako kada imate posla sa onima koji su mnogo izgubili ukoliko dođu pod sankciju policijskih organa", rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da je on "ministar policije, a ne ministar za razonodu". Upitan da li mu je zbog toga porodica pod konstantnim nadzorom, ministar je odgovorio potvrdno.

List "Pres" obelodanio je da je jedan od najopasnijih srpskih mafijaških bosova poručio ministru Dačiću da će mu oteti sina ili ćerku ako policija odmah ne prekine obračun sa njim i njegovom mafijaškom grupom.

Zbog tih pretnji MUP je ove sedmice podigao obezbeđenje Dačićeve porodice na najviši mogući nivo.

Kriminalci su, kako se navodi, tokom jula obilazili i Dačićevu rodnu Žitorađu, gde su se kod meštana raspitivali o kretanju i navikama njegovih roditelja.

Sumnjive osobe su tokom juna u više navrata primećene i legitimisane i u okolini škola i vrtića u koji idu Dačićeva deca, a njegova supruga Sanja je na privatni broj telefona dobijala preteće poruke.

Policijski sindikat osudio pretnje

Policijski sindikat Srbije (PSS) najoštrije je osudio pretnje upućene ministru Dačiću i njegovoj porodici i poručio da su sve pretnje i napadi na vrh države napad i na sve pripadnike MUP-a koji će na njih odgovoriti silom zakona.

"Ne mogu kriminalci da kroje sudbinu države i našeg naroda, niti da pretnjama dođu do svojih ciljeva. Borba protiv organizovanog kriminala jedan je od najvažnijih zadataka države u čemu ćemo do kraja istrajati. Do sada se više puta pokazalo da kad kriminal napadne državu uvek izgubi. Tako će biti i ovoga puta", naveo je predsednik PSS-a Veljko Mijailović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Nećemo dozvoliti da najpokvareniji deo našeg društva koji se ne libi da kukavički preti i deci, pobedi sve poštene ljude Srbije i pripadnike MUP-a koji su godinama krvarili i ratovali za odbranu države. Srbija će pobediti", poručio je Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: