Vukmirović dobio novi saksofon

Muzičaru Dušanu Vukmiroviću, dobitniku pune stipendije za studiranje na Berkliju, uručen je novi saksofon, kupljen zahvaljujući donaciji Državne lutrije Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2010.

14:54

Default images

Direktor marketinga Državne lutrije Srbije Dušan Vulović rekao je, prilikom uručenja saksofona, da je opšte poznato da je umetniku instrument najznačajnije sredstvo i da je saksofon koji je uručen Vukmiroviću izrađen u skladu sa standardima koje zahteva univerzitet Berkli.

Talentovani saksofonista, koji je svirajući u Knez Mihailovoj ulici pokušao da skupi novac za put na Berkli, kaže da će zahvaljujući kompanijama i organizacijama uspeti da ostvari svoj san. Da svira džez i dalje uči u zemlji, u kojoj je ta vrsta muzike i nastala.

Na daleki put u Ameriku talentovani saksofonista Dušan Vukmirović nosi i novi instrument. Za put je, osim nekih sitnica, kako kaže, sve spremno.

"Moj stari saksofon bivši je prilično oronuo i teško se svira na njemu, a ovde, prosto što zamisliš, samo izađe kroz njega i ne razmišljaš mnogo o tome. Ostalo je gomila papirologije. Papiri za vizu, neke njihove aplikacije, vakcine, gomila vakcina koje treba da primim da bih otišao tamo, ali najvažnije je to da sam većinu novca, znači nekih 95 odsto prikupio i tako da finansijske stvari su rešene, a ostaju neke dosadne tehničke stvari", kaže Dušan.

Novi instrument je urađen po standardima prestižnog Berklija. I on je prešao dug put do Dušanovih ruku.

"Berkli univerzitet propisuje vrlo, vrlo stroge i visoke standarde u tome i cena instrumenta je prilično jaka i zahvaljujući 'Mitros mjuziku' obezbedio da u rekordnom roku dobijemo instrument znači za manje od tri nedelje, svaki instrument se sprema pojedinačno, mi smo ga dobili za manje od tri nedelje i evo sad je u Dušanovim rukama i mi se nadamo da će mu koristiti i da će izdržati bar onoliko koliko njegov prethodni, a to je bilo nekih sto godina, ako se ne varam", objašnjava direktor marketinga i komunikacija Državne lutrije Srbije Dušan Vulović.

Stari saksofon, kaže Dušan, čuvaće kao uspomenu na pokojnog profesora od koga ga je dobio,i na put koji je prešao da bi ostvario svoj san.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: